Tratamentul de canal este soluția de tratament atunci când vorbim despre afecțiunile ireversibile ale pulpei dentare (sistemul nervos-vascular cantonat în canalele radiculare ale dinților) sau în infecțiile spațiului periapical (afecțiune ce apare cel mai adesea din cauza unui tratament de canal efectuat incorect). Tratamentul endodontic presupune îndepărtarea țesutului infectat din canalele radiculare, dezinfecția acestora și obturarea etanșă a acestui spațiu.

De ce realizam tratamentul de canal?

Scopul tratamentului endodontic este salvarea și păstrarea dintelui pe arcadă. De multe ori, afecțiunile pulpare sunt foarte dureroase iar tratamentul de canal reprezintă singura soluție optimă pentru calmarea durerilor.
Intervenția se realizează sub anestezie locală, prin urmare pacientul nu va simți durere. După finalizarea tratamentului, se poate ca dintele tratat să prezinte o sensibilitate post-operatorie care va dispărea în câteva zile.

Pentru efectuarea unui tratament de canal corect sunt necesare două radiografii: una înaintea intervenției, cu rol de diagnostic și una post-operator, cu rol de radiografie de control. În timpul intervenției se va lucra sub izolare: dintele tratat va fi izolat de restul cavității orale (câmpul operator trebuie să fie perfect uscat).
Procedurile endodontice se realizează cu ajutorul sistemelor de magnificație, ce cresc precizia tratamentului și sunt asistate laser, pentru a realiza o dezinfecție superioară a spațiului endodontic.

Cat dureaza?

În mod obișnuit intervenția se finalizează într-o singură ședință, dar există și cazuri mai dificile pentru care sunt necesare două vizite.
 

Vrei sa iti rezolvi toate problemele de dinti?

Fa primul pas si vino in cabinetul nostru stomatologic. Impreuna le rezolvam pas cu pas!